Sürdürülebilir Tarım İçin Yenilikler
Tarımda verimlilik teknolojiyle elde edilebilir
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, ülke ekonomisi için tarım sektörünün önemli olduğunu belirterek, üreticinin kazandığı, tüketicinin makul fiyata ürün satın alabildiği bir sistemin teknolojiyle elde edilecek verimlilikle mümkün olabileceğini söyledi.
Gıda ve tarım teknolojileri alanında yenilikçi çalışmalar yapan Tarım Kredi Kooperatifleri şirketi Tarnet, uluslararası yatırımcılar ve kurumsal firmaların yer aldığı Takeoffistanbul Uluslararası Girişim Zirvesi’nde düzenlediği panelde girişimcilerle buluştu.
Zirvenin açılışında Tarnet Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, girişimcilere tarımdaki fırsatları aktardı.
Tarım teknolojilerindeki yeni gelişmelerin konuşulduğu panelde Poyraz, tarımın geleceği ve katma değer üretme yöntemlerine ilişkin örnekler verdi. Verimlilik sağlayan dijitalleşme ile birlikte yeni girişimlerde tarım alanına ilgi duyulmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Poyraz, tarımda yeni fırsatların keşfi için önerilerde bulundu. Poyraz, tohumdan sofraya kadar tüm süreçlerin geliştirilmesi ve veriye dayalı olarak planlanması gerektiğinin altını çizdi.
“Çiftçilerin yanındayız”
Genel Müdür Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bu süreçlerde iştiraklerle katma değer sağladıklarını ve kooperatiflerle de çiftçinin yanında olduklarını belirterek, yeni dönemde bilinçli tarıma ve çiftçilerin yetkinliklerine katkı sağlayacak uygulamaların takipçisi olacaklarını belirtti. Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak gıda güvenliği konusunda da son derece hassas olduklarını ifade etti.
Tarım sektörünün ülke için önemini vurgulayan Poyraz, üreticinin kazandığı, tüketicinin makul fiyata ürün satın alabildiği bir sistemin teknolojiyle elde edilecek verimlilikle mümkün olabileceğini vurgulayarak, girişimcilere ve yatırımcılara yönelik olarak; bitkisel yatırımın üç ay gibi kısa bir sürede geri dönebileceğini, dolayısıyla diğer yatırımlardan daha kârlı olduğunu aktardı.
Tarnet çalışmaları Teknofest’te sergilendi
Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarnet’in tarım ekosistemine katkı sunan hizmetleri, Atatürk Havalimanı’nda 17 – 22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Teknofest’te B7 – 25 nolu stantta sergilendi.
Emek, zaman ve kaynakların verimli kullanımı için teknoloji geliştiren Tarnet’in, zirve kapsamında açtığı stantta, gıda ve tarım teknolojileri alanında girişimcilere mentorluk desteğinin yanı sıra ürün ve hizmetler hakkında da ziyaretçilere bilgi verildi.
Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Tarnet standını, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz da ziyaret ederek, Genel Müdür Huzeyfe Yılmaz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Leave a Reply