Sonrası TKDK ile kırsal alana rekor destek: 1 milyar 861 milyon TL yatırım! TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>10 Şubat’ta sona eren “13. Başvuru Çağrı Dönemi” sonunda 3 bin 650 proje kabulü gerçekleştirmiştir. Teslim alınan projelerin toplam yatırım tutarı bir milyar 861 milyon TL’dir.
12 Ocak – 10 Şubat tarihleri arasında proje başvurularını alan TKDK, yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Samsun, 274 proje ile en çok başvuru gerçekleştirilen il olurken, Şanlıurfa 117 milyon TL ile en çok yatırım tutarı sağlayacak il oldu.
Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep NAZLI, başvuru süreci sonucunda hedeflerinin çok üzerinde bir proje kabulü gerçekleştirdiklerini ifade etti.
AB standartlarında gıda güvenliği
13. Başvuru Çağrı Döneminde yatırım sahiplerinin en çok ilgi gösterdiği alanlardan birisini kesimhane projelerinin oluşturduğunu, özellikle Avrupa Birliği standartlarını yakalayabilmek açısından büyük önem arz eden hijyenik kesimhanelerin önemli bir eksiği gidermiş olacağını belirten Nazlı, “Avrupa Birliğine uyum sürecinde, işletmelerde gıda güvenliği sisteminin kurulması ve hijyenik standartların sağlanması olmazsa olmaz zorunluluklardandır. Kurumumuz, gıda güveliği sistemlerinin kurulması için % 50 oranında destek vermekte ve yatırımın sonunda AB standartlarında işletmelerin ülkemize kazandırılmasına aracı olmaktadır.” dedi.
İlk 12 başvuruda 18 adet kesimhane projesine destek verilmişken 13. Çağrı döneminde Kuruma 45 adet kesimhane başvurusu yapıldığını söyleyen Nazlı, “IPARD Programı kapsamında bu kesimhanelerde AB standartlarında gıda güvenliğinin sağlanması ana hedefimizdir.” ifadelerini kullandı.
Kırsal alanlar turizm cenneti olacak
13. Çağrı Döneminde Kurum tarafından 308 adet kırsal turizm projesi alındığını belirten Nazlı, “Bu 308 projenin çoğunluğunu butik oteller teşkil etmektedir. Bu otellerin faaliyete geçmesi ile kırsal alanlarımız bir turizm cennetine dönüşecektir. Dolayısıyla hem yerli hem de yabancı turistlere alternatif tatil imkânları sunulmuş olacaktır. Bu da sadece yılın belli dönemlerinde değil tamamında potansiyelin değerlendirilmiş olacağı anlamına gelmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Yatırım tutarları
Toplam yatırım tutarları; Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe 315 milyon TL, Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe 380 milyon TL, Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe 323 milyon TL, Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe 19 milyon TL, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi sektöründe 184 milyon TL, Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi sektöründe 246 milyon TL, Kırsal Turizmde 377 milyon TL ve Kültür balıkçılığının geliştirilmesi sektöründe 16 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.
Yatırım tutarı en çok olan ilk on il Şanlıurfa (117 milyon TL), Elazığ (85 milyon TL), Afyonkarahisar (77 milyon TL), Bursa (76 milyon TL), Mersin (75 milyon TL), Balıkesir (74 milyon TL), Denizli (73 milyon TL), Mardin (72 milyon TL), Trabzon (71 milyon TL) ve Isparta (70 milyon TL) şeklinde sıralanmıştır.
En çok başvuru gerçekleştirilen ilk on il ise Samsun (274), Sivas (244), Çorum (212), Ordu (211), Konya (175), Amasya (171), Çankırı (170), Afyonkarahisar (168), Van (143) ve Nevşehir (139) şeklindedir.
Kurumumuz tarafından alınan projelerin sektörel dağılımı ise şu şekilde olmuştur:
Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması | 104 |
Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması | 95 |
Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması | 112 |
Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması | 9 |
Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi | 2748 |
Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi | 254 |
Kırsal Turizm | 308 |
Kültür balıkçılığının geliştirilmesi | 20 |
Sonrası TKDK ile kırsal alana rekor destek: 1 milyar 861 milyon TL yatırım! TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası 2014-2020 Dönemi IPARD Programı (IPARD II) TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>“2014-2020 Dönemi IPARD Programı” 27 Ocak 2015 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır.
IPARD II Programında, mevcut sektörler (tarımsal işletmeler, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi) desteklenmeye devam edilecektir. Bu mevcut sektörlere ek olarak “tarım çevre-iklim-organik tarım”, “yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması” ve “kırsal altyapı hizmetleri” IPARD II Programı kapsamına alınmıştır. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründe “Yenilenebilir enerji”, “makine parkları” ve “mantar” da desteklenecek olan sektörlere eklenmiştir.
IPARD II Programı ile mevcut sektörlerde bazı değişiklikler olmuştur. IPARD I’den farklı olarak tarımsal işletmelere destek kapsamında, manda sütü üretimi, yumurta tavukçuluğu ve kaz yetiştiriciliği eklenmiştir. Ayrıca bazı sektörlerde hibe oranlarında artışlar olmuştur.
IPARD II Programı proje başvurularıyla ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup, Avrupa Komisyonu akreditasyon sürecini takiben çağrılara ve sektörlere dair ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır.
Sonrası 2014-2020 Dönemi IPARD Programı (IPARD II) TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>.
.
.
.
.
Adres | : | II. Anafartalar Mh. 1513 Sk. No:16 – MANİSA |
Telefon | : | 0 236 231 46 05 |
Belgegeçer | : | 0 236 231 46 42 |
Sonrası Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Organik Tarım a ve Hayvancılığa Tam Destek TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>
Proje Koordinatörü Şehzadeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ferhat Bozkaya, projenin uygulanmasına Şubat ayı itibariyle başlanılacağını belirterek, “Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştireceğimiz Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı Projesi’nin süresi 90 gün olup, projenin bütçesi 51.321,00 TL’dir” dedi.
İlimizde, stratejik, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan büyük önem taşıyan tarım ve hayvancılık sektörlerini geliştirmek amacıyla bu tür projelerin uygulanması gerektiğini ifade eden Bozkaya, “Tarımda kırsal kalkınmayı gerçekleştirecek, tarımsal geliri istikrarlı bir şekilde arttırarak hayat standartlarını yükseltecek, kaynakların etkin, sürdürülebilir ve verimli kullanılmasına olanak sağlayacak bir tarım politikasının uygulanması artık kaçınılmazdır.
Bu kapsamda, dünyada ve ülkemizdeki tarım ve kırsal kalkınma alanlarında değişen ve yeni yaklaşımları dikkate alan, AB uyum sürecini kolaylaştırıcı, ilimiz ihtiyaçlarını, önceliklerini ve yerel koşullarını gözeten, doğa dostu ve sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikalarını ilimizde oluşturarak, Tarım ve Kırsal Kalkınma alanlarında gelişmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bu tür projelere her daim destek olduklarını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “Manisa tarım ve hayvancılık potansiyeli çok gelişmiş bir il. Bu kapsamda ilimizin tarım ve hayvancılığına yönelik hazırlamış olduğumuz projeler, her zaman destek görmüş ve olumlu sonuçlar doğurmuştur. İl Müdürlüğü olarak yeniliklere her daim açığız. Bizim isteğimiz ilimize katkı sağlayan bu tür projelerin artmasıdır” dedi.
Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı Projesi’nin amacına da değinen Çebi, “Bu kapsamında öncelikle bir eylem planı hazırlanacaktır. Organik pazarda söz sahibi olabileceğimiz marka ürünlerin ortaya çıkarılması ve pazar olanaklarının artırılması sağlanarak, organik tarım ve hayvancılık fuarı açılması yönünde altlık oluşturulacaktır. Kurumsal yapının geliştirilmesine, gıda güvenilirliği, tarım ve sanayi entegrasyonu gibi konularda tarım sektörünün güçlendirilmesine katkı sağlanacaktır. Kırsal kesimin ihtiyaçları tespit edilip organik tarım ve organik hayvancılık kapsamında bütüncül bir stratejik planlama ve yol haritası oluşturularak, ilimiz ve ilçelerimiz bazında üretim havzalarının ve hangi bölgemizde ne yetiştirileceğine dair organik tarım ve organik hayvancılığa yönelik ürün deseni haritaları ortaya çıkartılacaktır. Tüm bunlar ışığında ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilir, verimliliği yüksek, tarım ve tarıma dayalı sanayinin de katkısıyla, Manisa’nın uluslararası alanda rekabet edebilen bir il olması sağlanacaktır” dedi.
Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek alınarak gerçekleştirilecek olan Projede Manisa’nın Organik Tarım ve Organik Hayvancılık konularında detaylı bir araştırmasının yapılacağını ve incelemeler sonucunda Manisa’da organik tarım ve hayvancılığı genişletmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik stratejilerin ortaya çıkartılacağını da açıklayan Çebi, “Bu çerçevede İlimizdeki tarım ve kırsal kalkınma faaliyetlerinde sürdürülebilir ve bütüncül bir politika oluşturmak. İlimizde rekabet gücü yüksek organik tarım ve hayvancılık sektörlerinin oluşturulmasını sağlamak. Kırsal kesimin gelir düzeyini ve yaşam kalitesini artırarak, kent ile arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak. İlimizde ulusal ve uluslararası kaynaklarla finanse edilecek kırsal kalkınma program ve projelerin hazırlanması ve uygulanmasında ilgili kesimlere yön çizmek ve İlimizde organik tarım ve hayvancılık alanında kırsal dinamiklerin ortaya çıkartılarak kırsal ekonominin çeşitlendirilip ilimiz ekonomisinin büyümesini sağlamak projemizin hedeflerindendir” dedi.
Bu projenin ilimizde olumlu sonuçlar doğuracağını da sözlerine ekleyen Çebi, “Tespit edilen yerlerde yapılacak teşvik edici uygulamalar sonrası yöre halkının refah seviyesindeki artışla beraber; bu havzaların zamanla genişlemesi ve ülkesel anlamda daha yaşanabilir bir çevreye kavuşulmuş ve sağlıklı bir toplum oluşturulmuş olacaktır. Manisa organik tarım ve hayvancılık yönü ile pilot bölge olabilecek imkanlara sahip bir ilimizdir. Bu projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Sonrası Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Organik Tarım a ve Hayvancılığa Tam Destek TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Küpeleme Sözleşmesi TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Küpeleme Sözleşmesi TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası KONYA TOHUM – SULAMA TEKNOLOJİLERİ VE BİTKİ BESLEME – HAYVANCILIK – KET FUARLARI TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>18-21 Şubat 2015 tarihleri arasında Konya KTO Tüyap Fuar Alanında düzenlenen fuarlar tohum, sulama teknolojileri ve bitki besleme, hayvancılık, ve et fuarı olarak ziyaretçilere açıldı.
Açılış programına Hayvancılık Genel Müdür Vekili İbrahim Özcan, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk ÖZTÜRK, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin BAYDAR, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel AYHAN, Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray GENÇER ve diğer yetkililer katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Genel Müdür Vekili İbrahim ÖZCAN, bu tür fuarları çok önemsediklerini belirterek, Konya’daki fuarların güzel icraatların yapılmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren ÖZCAN, 23 milyar dolarlık tarımsal hasılanın 62 milyar dolara çıkarıldığını ifade ederek, dünyanın 186 ülkesine 1630 çeşit tarımsal ürün ihraç edilerek 19,2 milyar dolarlık tarımsal hasıla elde edildiğini belirtti.
Özcan, “2023 yılında 19,2 milyar dolar tarımsal ihracatı 40 milyar dolara, tarımsal hasılayı da 150 milyar dolara çıkarmak için bir planımız var. Bunu da inşallah gerçekleştireceğiz hep beraber. Bütün bu icraatların yapılmasında Bakanlık, sivil toplum örgütleri, üreticiler, çiftçiler, medya işbirliğinden maksimum istifadeyi sağlamak lazım. Bu nedenle örgütlenmeyi çok önemsiyoruz, çok önemli destekler de veriyoruz” dedi.
Hayvancılık Genel Müdür Vekili Özcan: “Hâlihazırda 12 kilogram olan kırmızı et tüketimini 25 kilograma, süt tüketimini 256 litreden 350 litreye çıkarmak istiyoruz”
Amaçlarından birisinin de insanları iyi bir şekilde beslemek olduğuna vurgu yapan Özcan, şunları kaydetti:
“Hâlihazırda 12 kilogram olan kırmızı et tüketimini 25 kilograma, süt tüketimini 256 litreden 350 litreye çıkarmak istiyoruz. Bal tüketimin artırmayı amaçlıyoruz. Okul sütü projesini çok başarılı bir şekilde uygulandığından memnuniyet duyuyoruz. Okul sütünün dördüncüsünü yaptık. Kanatlı et üretiminiz 720 bin tondan 2 milyon tona, kırmızı et üretimimiz 420 bin tondan 996 bin tona, 8,5 milyon ton olan süt üretimimiz 19 milyon tona çıkmış. Bunlar güzel gelişmeler.”
TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü de kendilerine güvenerek stant açan firmalara teşekkür ederek, kazançlı ve bereketli fuar diledi.
Fuarın ilk gününden itibaren ülkemizde yaşanan çok yoğun kış şartları nedeniyle fuara katılım düşük seviyede kaldı. Çevre illerden fuara gelmek isteyen ziyaretçiler yolların kapanmasından dolayı malesef fuara gelemediler.
Sonrası KONYA TOHUM – SULAMA TEKNOLOJİLERİ VE BİTKİ BESLEME – HAYVANCILIK – KET FUARLARI TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası İyi Tarım Uygulamaları na Destekleme Başvuruları Başladı TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İyi Tarım Uygulamaları faaliyetinde bulunan çiftçilere yapılacak destekleme ödemesinden faydalanmak isteyenler için başvurular başladı.
‘İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’ gereğince, 2014 yılında İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası alan, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticiler başvuruda bulunabilecek. Örtü altında iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilerden Örtü Altı Kayıt Sistemine kayıtlı olma şartı aranacak.
İyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere meyve sebze üretim alanları için dekar başına 50 lira, örtü altı üretim alanları için dekar başına 150 lira destekleme ödemesi yapılacak.
Destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen üreticiler başvurularını bir dilekçe ile Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl ve İlçe Müdürlüklerine yapacak. Başvurular 17 Mart tarihine kadar devam edecek.
Sonrası İyi Tarım Uygulamaları na Destekleme Başvuruları Başladı TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası Tohum Bayiliği Verilecektir. TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>0 332 342 59 92
0 506 940 00 05
Sonrası Tohum Bayiliği Verilecektir. TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası Birleşmiş Milletler Dünya Bakliyat Yılı Tanıtım Toplantısı TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>.
.
.
.
.
.
Sonrası Birleşmiş Milletler Dünya Bakliyat Yılı Tanıtım Toplantısı TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>Sonrası Ülkesel Tarım Envanteri Takip Sistemi Bilgilendirme Toplantısı TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>.
.
.
.
.
Sonrası Ülkesel Tarım Envanteri Takip Sistemi Bilgilendirme Toplantısı TarımTürkiye - Tarımsal Haberler ilk ortaya çıktı.
]]>